Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ





Ο παιδαγωγικός σκοπός των σχολών Αδόλφου Χίτλερ


Αι σχολαί Αδόλφου Χίτλερ είναι κτισμέναι εις ωραιότατας φυσικάς τοποθεσίας, ή δε αρχιτεκτονική των αποτελεί πραγματικό στολίδι του τοπίου. 

Στις ελεύθερες ώρες τους οι μαθητές κάνουν περιπάτους και εκδρομές εις την εξοχή, μέσα στα δάση και τα βουνά.



Στο γυμναστήριο χαλκεύονται γερά και υγιά σώματα. Ο αθλητισμός κατέχει πρώτη θέση εις την αγωγή των μαθητών.



Έτσι δοκιμάζεται το θάρρος των. Οι μαθητές της σχολής Αδόλφου Χίτλερ υποβάλλονται σε διάφορες και δύσκολες γυμναστικές ασκήσεις πρός διαμόρφωση χαρακτήρων. 



Τα παιδιά μαθαίνουν να μαγειρεύουν στις εκδρομές και τα ταξίδια τους.


Το καλλιτεχνικό ταλέντο του μαθητού υποστηρίζεται ιδιαιτέρως εις την σχολή Α. Χίτλερ.


Ένας νεαρός μαθητής του οποίου η κλίσις προς την ζωγραφική ετέθη υπό την φωτισμένη καθοδήγηση διδασκάλων εις την ορθή οδό.


Κουαρτέτο στο τζάκι.


Ο κάθε μαθητής έχει την δυνατότητα να εκμάθη το μουσικόν όργανον της αρεσκείας του. Όταν δε εξασκηθή καλά, τότε οργανώνει με τους άλλους συναδέλφους του μικρές συναυλίες.



ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΑΝΔΡΕΣ


Η Γερμανία δημιούργησε επιπλέον ένα νέο είδος σχολών τις σχολές Αδόλφου Χίτλερ.

Όπως συμβαίνει πάντοτε με την εμφάνιση κάτι νέου, έτσι και δια τον νέο αυτόν τύπον των σχολών έγιναν παντού γνωστές. 
Ιδίως εις το εξωτερικό, αλλά εν μέρει και εις αυτήν την Γερμάνια διεδόθησαν διάφοραι εσφαλμέναι αντιλήψεις. 
Την τελευταία δεκαετία εμφανίζονται σε διάφορα μέρη του κόσμου σειρά ολόκληρος νέων παιδαγωγικών μεθόδων και σχολικών συστημάτων. 
Ο Εθνικοσοσιαλισμός αποκρούει φυσικά τα συστήματα ιδίως εκείνα που βασίζονται επί μαρξιστικών, κομμουνιστικών ή μπολσεβικικών αρχών.
   

Η αρχή που υπάρχει στις σχολές Αδόλφου Χίτλερ είναι κατά βάθος απλούστατη. 
Σκοπός των σχολών αυτών, εν αντιθέσει προς τα καθαρώς επιστημονικάς και διδακτικάς σχολάς, είναι η μόρφωση χαρακτήρων και ανθρώπων με αξία από όλα τα κοινωνικά στρώματα.
Η φροντίδα για την σωστή πνευματική και ηθική διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων, αποβλέπει σε ένα νέο δημιουργικό αποτέλεσμα μεταξύ του ανθρώπου ως προσωπικότητας και ως μέλος του λαϊκού συνόλου. 
Συγχρόνως επιζητείται μια νέα και ωφέλιμος άρσις της προ αιωνίου τάσεως μεταξύ των διαφόρων γενεών.


Εις τις σχολές Αδόλφου Χίτλερ επιτρέπεται η φοίτησις ορισμένων μόνον μαθητών, εκλεγομένων λόγω των σωματικών και πνευματικών προσόντων των και ιδιαιτέρως του χαρακτήρος των. 
Εάν ένας μαθητής δείξει ιδιαίτερες ικανότητες  εξαντλώντας τα μέγιστα δυνατά των προσόντων του, οι παιδαγωγοί και διδάσκαλοι των σχολών Αδόλφου Χίτλερ έχουν εντελώς ιδιαιτέρως την αποστολή να υποστηρίζουν με όλη την δυνατή προσοχή και επιμέλεια τους μαθητές για την αναζήτηση του καταλληλότερου για αυτούς επάγγελμα.
Οι ιδιοφυΐες επί όλων των πεδίων της ανθρώπινης δημιουργικότητος είναι τόσο σπάνιαι, ώστε να μη επιτρέπεται εις το έθνος να στερηθεί καμιάς εξ αυτών. 
Αλλά πόσες μεγαλοφυείς διάνοιες βρίσκουν κατόπιν παραπλανήσεων τον αληθινό δρόμο του προορισμού της ζωής των!!! τέτοιες περιττές και ακριβές για το έθνος παραπλανήσεις κατά την σταδιοδρομία νέων ταλαντούχων ανδρών θα αποφεύγονται όσο είναι δυνατόν, εάν η σχολή λόγω του τρόπου εργασίας της και των τελειοποιημένων μεθόδων της, είναι σε θέση να παρακολουθεί και να αναπτύσσει με στοργή κάθε ένδειξη ιδιαιτέρων ικανοτήτων.  


Ένας λαός δεν χρειάζεται βεβαίως μόνο πολιτικούς ηγέτες.
Χρειάζεται επίσης και ανθρώπους δημιουργικούς, ικανούς και δραστήριους για όλα τα στάδια της ζωής.
Δεν υπάρχει εντούτοις καμία παιδαγωγική χημεία ή αλχημεία, όπου βάσει της οποίας θα πραγματοποιείται μια τεχνητή σύνθεσις ταλέντων, όπως συμβαίνει στις χημικές ενώσεις με τις ανόργανες ουσίες.
Εάν ένα αγόρι είναι προικισμένο για επιστημονικές μελέτες, κανείς δεν θα έχει την παράλογο ιδέα  να του δώσει μιαν διοικητική θέση.
Ως επί το πλείστον οι νέοι αντιλαμβάνονται αρκετά αργά την εσωτερική τους επαγγελματική κλίση. 
Ασφαλώς δεν θα υπάρξει καμία απογοήτευση για έναν πατέρα η διαπίστωσις ότι ο υιός του, για τον οποίο ονειρεύεται την θέση ενός ανωτέρου διοικητικού υπαλλήλου, προορίζεται να γίνει ένας καλός μηχανικός με μεγάλο μέλλον. 
Εις τις σχολές Αδόλφου Χίτλερ, θα καταβάλλεται κάθε φροντίδα προς αποφυγήν μιας πεπλανημένης εκλογής του μελλοντικού επαγγέλματος. 



Διότι ο σκοπός των σχολών Αδόλφου Χίτλερ είναι να αναπτύσσουν ότι υπάρχει καλύτερον και ισχυρότερο εις τον κληρονομικό χαρακτήρα και την προσωπικότητα κάθε ατόμου προς το καλόν ολόκληρου του έθνους.

Πηγή: ''Σύνθημα''   Τεύχος Ιουλίου 1943


Εθνικός Σύνδεσμος Σαρωνικού





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου